Міська виставка
педагогічних технологій
Запоріжжя, 2016
Каталог статей
Навігація

Номінації виставки
Початкова освіта [98]
Дошкільна освіта [29]

Форма входу


Погода у місті

Пошук

Статистика

Вітаю Вас, Гість · RSS 17.04.2021, 23:41

Головна » Статті » Початкова та дошкільна » Початкова освіта

Практичні завдання інтегрованого курсу «Абетка харчування» і предметів : математика, українська мова, 3-й клас
Практичні завдання інтегрованого курсу «Абетка харчування» і предметів : математика, українська мова, 3-й клас

Члени творчої групи «Здоров’язберігаючі технології навчання»:
Вовкодав Н.В,. вчитель початкових класів, вища категорія
Повища Ю.І,  вчитель початкових  класів, вища категорія, «Старший вчитель»
 
Запорізький колегіум «Елінт»
директор – Зайковська О.А. ,
м. Запоріжжя, вул. М. Чуйкова, 29
телефон - 283-60-40

Провідна педагогічна ідея досвіду:  формування первинних знань та навичок з основ здорового харчування як способу збереження і зміцнення здоров’я.
Об ґрунтування актуальності та перспективності досвіду:
  • Активна співпраця з учнями задля їхньої мотивації до здорового способу життя; 
  • Обов’язкове застосування на уроках інтерактивних педагогічних технологій;
  • Практичне спрямування уроків та їх емоційність;
  • Інтенсифікація міжпредметних зв’язків;
  • Активна участь батьківської громади у формування здорового способу життя дітей;
  • Особистісне ціннісне ставлення до власного здоров’я ;
  • Створення шкільного здоров’язбережувального середовища.
Науково-теоретична база досвіду: практичні завдання інтегрованого курсу «Абетка харчування» і предметів : математика, українська мова, 3-й клас складено відповідно до чинної програми, рекомендованої Міністерством освіти і науки України (лист МОН України від 23.12.2004 р. № 1/11-6611.) та навчальної програми та методичних посібників для вчителів (авторів О.М. Ващенко, канд. пед. наук, доцента Київського міського педагогічного університету ім. Б. Грінченко, С. О. Свириденко, канд. пед. наук з Інституту проблем виховання АПН України).

Стисла анотація досвіду: в даному матеріалі вміщено практичні завдання інтегрованого курсу «Абетка харчування» і предметів : математика, українська мова, а саме: цікаві задачі з математики, кросворди, ребуси, нестандартні завдання ігрового і творчого характеру для учнів 3-х класів загальноосвітніх шкіл.

Результативність впровадження досвіду: 
Дати знання учням про різні групи продуктів харчування та їх роль у режимі харчування та зміцненні здоров’я. 
Учні мають уявлення: 
  • про роль вуглеводів у харчуванні людини,
  • про цінність зернових продуктів, а також про роль і місце овочів, фруктів та ягід у харчуванні людини,
  • рекомендована кількість порцій овочів та фруктів у добовому раціоні дитини,
  • необхідність поєднання харчових продуктів рослинного та тваринного походження,
  • про цінність продуктів, які містять білки та жири, 
  • про види м’ясних та рибних продуктів.
  • учні дотримуються  рекомендацій щодо регулярного вживання молока і молочних продуктів та кількості їх порцій, 
  • регулярного вживання овочів, фруктів та ягід у раціоні харчування та кількості їх порцій, 
  • рекомендацій щодо правильного вживання продуктів з високим вмістом білків і жирів та кількості їх порцій.
  • учені мають уявлення про правила здорового харчування, 
  • розуміють,що від самої людини залежить вибір правильного харчування, необхідність різноманітності, збалансованості, помірності вживання усіх груп харчових продуктів,
  • дотримуються правил здорового харчування, рекомендацій щодо правильного вибору та поєднання різних продуктів та необхідної кількості порцій.
Репрезентація досвіду: 
Участь в обласному семінарі по впровадженню інтегрованого курсу «Абетка харчування» через інтеграцію знань про здоровий спосіб життя в базові шкільні дисципліни. 
Презентація програми «Абетка харчування» на методичному об’єднанні  вчителів  початкових класів колегіуму «Елінт».
Створення збірки для учнів  третіх класів з інтегрованими завданнями з математики і української мови.
Відкритий урок «Сім’я, як чинник здоров’я», публікація в інтернет-виданні «Раз ступенька, два ступенька».
Публікація рольової гри «Створення тижневого меню родини»
Проведено виховні години за матеріалами «Абетки харчування»
Батьківські збори щодо здорового харчування дітей.

Категорія: Початкова освіта | Додав: LeninRMO (22.01.2014)
Переглядів: 1087 | Коментарі: 5 | Теги: вітамінні страви, корисні продукти, продукти харчування, абетка харчування, білки, здорове харчування, жири, Ленінський, калорії, дитячий раціон | Рейтинг: 3.4/76
Всього коментарів: 5
5 Tanya   [Матеріал]
Корисний та сучасний матеріал, цікавий дітям.

4 Андрій   [Матеріал]
Дуже корисний матеріал.

3 Інна   [Матеріал]
Дякую вчителм за піклування про здоров'я дітей.

2 Олена   [Матеріал]
Матеріал, який дуже корисний на сьогодення

1 now.polina   [Матеріал]
Актуальна проблематика, яка спрямована на здоров'язбережувальні технології

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
IAMЦ © 2021